Roar, 2008-02-26, Løping, ca. 00:19:00

Treningstype
: Kort løpetur i nabolaget
Varighet
: ca. 00:19:00, unøyaktig p.g.a. at mobil ikke viser sekunder på klokka.
Snittpuls
: N/A
Max-puls
: N/A
Intensitet
: Middels

Kommentarer
:
En stund siden jeg har tatt denne løypa. Hadde egentlig ikke tid å trene i dag, men fikk sneket meg til denne turen.

Jeg kjente helt fra begynnelsen av at det ikke helt stemte i leggene, jeg må nok legge skoene på hylla for ei uke eller så for å unngå komplikasjoner.

Utover dét gikk det veldig greit, det har aldri gått så greit på den løypa før. Jeg holdt et rolig tempo.

Da jeg kom til Jokeren, hvor jeg har pleid å stoppe før bakken hjem, kjente jeg ikke et stort behov for å gjøre det, men tok likevel en stopp der for å få en form for sammenligningsgrunnlag. Det var godt å stoppe, men ikke nødvendig. Under stoppen brukte jeg under est. 30 sekunder på å roe pusten helt ned, som er raskere enn før. Da jeg startet opp igjen, var jeg utrolig frisk og fin i beina, sånn har det heller ikke vært før.

Alt i alt en veldig kjenn tur, skjønt jeg liker ikke smertene i leggene. Derfor blir det ikke løping på en stund, får heller bruke sykkelen eller annet.

Comments

Roar, 2008-02-21, Løping, 00:31:00

Begynnelsen var langt hardere enn forrige tur, og jeg begynte etter et par hundre meter å tvile på om jeg kom til å fullføre!

Etterhvert gikk det LANGT bedre, og jeg følte etterhvert ikke at jeg måtte slite på samme måte som sist. Siste tredjedel var et slit forrige gang, denne gang var det tungt, men likefullt levelig. Jeg merket at det gikk relativt greit, og måtte holde igjen for følelsen av å ville gi på på slutten (jeg hadde bestemt meg for det ved starten), både fordi jeg ikke er iform til slike utskeielser enda, men også fordi jeg ville ha noe å sammenligne med i forhold til forrige tur.

Jeg endte opp med å løpe på 1 minutt bedre tid. Tidtakinga ble tatt med mobiltelefon, uten sekundvisere, så forskjellen var på MINST ett minutt.

Det er fortsatt tungt, men det gikk langt bedre enn forrige tur -- gotta love it :-)
Comments

Roar, 2008-02-18, Løping, 00:32:00

Løp, for første gang siden Boer-krigen, rundt Stokkelandsvannet. Det var ikke lett, men gikk greit, uten hjerteinfarkt eller noe.

Jeg kjente det veldig godt i kroppen, men jeg er ganske fornøyd selv med hvordan jeg klarte å holde igjen -- jeg er ikke i form til å ta i noe mer enn dette per nå, ikke uten å risikere å spy, i hvert fall :-)

Festlig da å høre, dagen ettterpå, at Fredrik har løpt samme løypa nede på tyvetallet et sted... ;-)
Comments

Roar, 2007-12-26, Løping, ca. 00:18:25

Treningstype
: Kort løpetur i nabolaget
Varighet
: ca. 00:18:25
Snittpuls
: N/A
Max-puls
: N/A
Intensitet
: Middels

Kommentarer
:
Det var overraskende hardt -- det har vært mye overtid og null trening en lang tid nå, så jeg forventet ikke mirakler, men det var likevel litt hardere enn ventet. Kjørte i tillegg litt for hardt ut i begynnelsen, som gjorde at jeg kom litt bakpå.

Likevel var det en fin tur, det løsnet litt etterhvert, og jeg følte at jeg glimtvis fikk til et godt fraskyv fra hofta, som gjorde at jeg kunne skyve fra mer, men bruke mindre krefter. Med mye trening tror jeg at jeg skal få det langt bedre til, nå sliter jeg med å komme inn i det hver gang jeg blir forstyrret (f.eks. når jeg skal inn på ny vei, hindringer i veien o.s.v.).

Jeg hadde en lengre pause ved Joker, hvor jeg først sto ca. 1 minutt og slappet av, deretter tøyde jeg o.a. i ca. 1,5 minutter.

Jeg måtte estimere sekundene, siden jeg bare har minutter på mobilen, men jeg har nok ikke vært FOR snill med meg.

Vellykket, lærerik og oppmuntrende tur!

Comments

Roar, 2007-11-06, Løping, 00:18:35

Treningstype
: Kort løpetur i nabolaget
Varighet
: 00:18:35
Snittpuls
: N/A
Max-puls
: N/A
Intensitet
: Middels

Kommentarer
:
Det var nå en stund siden forrige treningsøkt, som skyldes sykdom og mye overtid. Jeg ble derfor overrasket over at det gikkk såpass greit, ja, at det faktisk var den letteste løpeturen til nå!

Været var mildt sagt ufyselig, hvor det blåst kuling, regnet og tidvis haglet, men jeg trivdes under hele turen. Jeg kjente overhodet ikke noe ubehag (p.g.a. manglende form) før jeg kom til Jokeren.

Meget vellykket og oppmuntrende tur!

Comments

Roar, 2007-08-21, Løping, 00:19:57

Treningstype
: Kort løpetur i nabolaget
Varighet
: 00:19:57
Snittpuls
: 158
Max-puls
: 179
Intensitet
: Middels

Kommentarer
:
Jeg er helt i startfasen på løping, og har bestemt meg for å ta det planmessig og fornuftig, så jeg starter rolig.

Jeg løp veldig rolig, og forsøkte å tenke på løpsteknikken og det å holde det helt rolig. Det gikk overraskende mye bedre enn forrige tur!

Forrige tur følte jeg egentlig for å stoppe hele tiden -- både p.g.a. pust og aktiv muskulatur, og jeg hadde beregnet noen uker før den følelsen skulle gi seg. Men denne gang fikk jeg ikke den følelsen -- allerede!

Jeg løp så rolig jeg kunne, men klarte ikke å holde pulsen under 160 slag/min. Det er en kombinasjon av formen og vekta.

I begynnelsen (første 5 minuttene) kjente jeg endel på forsiden av leggene, men det gav seg etter totalt 10 minutter. Denne perioden kjente jeg også litt i nedre rygg, også dette forsvant etter like kort tid. Det var aldri snakk om noe som var direkte plagsomt.

Denne turen gikk noen minutter fortere enn forrige, til tross for at jeg ikke forsøkte å løpe fortere.

Jeg stoppet to ganger, den første gangen ved Asheimveien/Juvelveien, hvor jeg gikk ca. 1 minutt, for å få pulsen ned. Deretter stoppet jeg på Joker drøyt to minutter for å få pulsen ned fra ca. 175 til like under 125, for å ha litt å gå på den siste bakken hjem.

Det er ingen tvil om at denne turen var langt mer behagelig enn forrige gang! Noen av forklaringene kan være at jeg spilte fotball med Robin tidligere i dag og at temperaturen var høy i dag. Men resten av forklaringa er nok at ting skjer :-)

Comments (2)

Roar, 2007-08-07, Løping, ca. 00:20:00

Treningstype
: Kort løpetur i nabolaget
Varighet
: ca. 20 minutter
Snittpuls
: N/A
Max-puls
: N/A
Intensitet
: Middels

Kommentarer
:
Jeg er helt i startfasen på løping, og har bestemt meg for å ta det planmessig og fornuftig, så jeg starter rolig.

Jeg løp veldig rolig, og forsøkte å tenke på løpsteknikken og det å holde det helt rolig. Likevel slet jeg som en hund :-) Stoppet noen ganger underveis for å se på klokka, men dette var bare noen sekunder med ett unntak, hvor jeg stoppet ca. 1 minutt. Det var like før bakken opp til oss, hvor jeg ville ha litt overskudd.

Det gikk hakket bedre enn forventet, men jeg har et laaangt stykke å gå :-)

Eh... Løpe...
Comments
Neste side