Vektkonkurranse nummer 5 er klar!

Vi er igang med Vektkonkurranse nummer 5!

Den foregående ble vunndet av Glenn. Han er nå ganske tett på idealvekta, og skal ned bare 2 kg. Kanskje ikke så mye i kg, men det er ganske mye når man ikke lenger har så mye å ta av. Egil og Roar skal ned henholdsvis 7,0 og 8,6 kg i forhold til startvekta.

Følg med, følg med :-)
Comments

Vektkonkurranse nummer 4 er ferdig

Vektkonkurranse nummer 4 er nå avsluttet, med Glenn som suverén vinner!
Comments

Lagt ut flere bilder...

Sjekk "Familie og venner"-seksjonen for bilder fra speiderturen til Fredrik.
Comments

Gått over til ny versjon av RapidWeaver

rw35_icon_small
Jeg har tidligere gått over til ny versjon av RapidWeaver, fra .3.2.1 til 3.5, da det har vært store forandringer i dette programmet. RapidWeaver er det programmet jeg bruker for å lage internett-sider.

Tidligere har jeg oppgradert når jeg har jobbet med OpenOfficeSchool.org, men har avventet litt før jeg tok steget med Malmin.org, siden det enda bare er en beta-versjon av 3.5 (beta-versjon er en "nesten-ferdig"-versjon, men som kan inneholde feil).

Det er mye godt snadder i den nye versjonen, som gjør at det er enda enklere og kjappere å vedlikeholde sidene. Det største minuset med RapidWeaver, er at det ikke finnes PC-versjon av det... Og det kommer nok dessverre til å gå en god stund før det skjer.

For de som har Mac, anbefaler jeg det på det sterkeste!
Comments

Oppdatering på "Familie og venner!

Vil bare opplyse om at BaugeMalmin-bloggen er oppdatert...
Comments

OpenOfficeSchool er offisielt åpnet

Nå er endelig OpenOfficeSchool offisielt åpnet! Det er foreløpig ikke veldig mange leksjoner som liger ute, men det vil stadig komme flere. Foruten generelle tekster, ligger det nå fire leksjoner ute, og nummer 5 er underveis.

OpenOfficeSchool er en site for alle som ønsker å lære mer om OpenOffice, som er et gratis, men fullgodt alternativ for 99 % av befolkningn, til Microsoft Office. Jeg jobber selv daglig med Microsoft Office, som er en kjempegod pakke. Men koster langt mer.

Sjekk selv, se om det er noe du kan bruke! Og husk at det vil komme mer hele tiden der!

Roar
Comments

Vektkonkurranse nummer 4 er igang!

Vi har nå startet Vektkonkurranse nummer 4! Akkurat nå er teksten på hovedsida tentativ, men grafer og tabeller skal fungere som det skal.

Roar
Comments

Påskeferien 2006

Skrevet i Bloggen vår og lagt inn bilder i fotoalbumet.

Venner og familie bes ta kontakt med meg dersom du trenger brukernavn og passord eller gå til kontaktskjemaet (begge deler funker likebra).

Roar
Comments

Democracy -- internett-TV

180x60-03
TV på den nye måten

Du kan nå hente siste versjon av Democracy her.

Democracy er et gratis program som samler forskjellige "TV-sendinger" på internett for deg. Du velger selv hvilke "kanaler" du vil abonnere på og hvor lenge du vil beholde sendingene, standard er at programmene slettes fem dager etter at du har sett et program.

Når du har funnet et program du vil se, merker du det for nedlasting, og Democracy vil automatisk starte nedlastinga for deg. Den går ut på nettet og finner andre brukere som sitter med det samme programmet selv, og på den måten oppnår man stort sett en veldig bra nedlastingshastighet.

Dersom man abonnerer på kanaler, vil all nedlasting skje helt automtisk, uten at du behøver å gjøre noe som helst -- så snart det dukker opp et nytt program, bli det automatisk lastet ned.

Når du er ferdig med å se det, kan du velge om du ikke vil gjøre noe med programmet (da slettes det etter så lang tid som du har definert på forhånd), du kan lagre det eller du kan slette det umiddelbart for ikke å bruke for mye plass på harddisken din.

Kanalene er forøvrig gratis.

Verd en kikk, det finnes for både Mac OS, Linux og Windows.
Comments

Opera 9 er absolutt på vei!

about_sm
Jeg har nettopp lastet ned siste versjon av Opera 9, som er en veeeeldig tidlig versjon, og ikke ment for full og daglig bruk, men den er så lovende nå at jeg kommer til å bruke den MYE framover. Rett og slett fordi den er rågod!

Hva er nytt?

Widgets. Mac-brukere har en tid nå stiftet bekjentskap med disse små, nusselige programmene som du kan kjapt hente fram og kjapt skjule igjen. De finnes i alle fasonger og former, og gjør alt fra å vise være nå og 5 dager fram til fungere som en helt ordinær kalkulator. Opera har bygget dette inn i Opera-nettleseren nå, og det funker som ei kule.

Noe annet som er forandret, er at den er ENDA kjappere enn før -- før var det diskusjon om hvilken nettleser som var kjappest; FireFox (som også er ekstremt bra) eller Opera. Det er ikke lenger et tema, Opera er mye kjappere nå. Det merkes spesielt på tregere maskiner.

Det siste som jeg oppdaget i dag, var at endelig kan jeg bruke Opera til Gmail-kontoen min :-) Herlig. Det har latt vente litt på seg i disse utviklerversjonene, men nå funker det kjempebra, og er nå den kjappeste nettleseren også til Gmail, til og med bedre enn Camino (som er en egen variant av FireFox for Mac. På Mac blir det altså utvikliket både FireFox og
Camino.).

Avslutningsvis vil jeg bare nevne av Opera er en nettleser for ALLE operativsystmer, som inkluderer, men er ikke begrenset til, Mac OS X, Windows, Linux, UNIX etc., etc., etc... Faktisk til og med for mobilen din! Sjekk her for mer info om versjonene for datamaskiner.

Lyst å laste ned siste versjon? OK, men før du gjør det, bør du huske på at dette er "work in progress"; dette er programvare som er FØR beta-stadiet, og bør behandles deretter.

Klikk her for å laste ned.
Comments
Neste side